Welke bedrijven deden het goed tijdens de coronaviruspandemie?

BrandPost By CIO Editor on behalf of Admiral Markets
Jan 15, 2021
Analytics

Hoewel de pandemie van het Coronavirus heel wat bedrijven en ondernemingen in het rood heeft gedreven, hebben sommigen bewezen buitengewoon veerkrachtig te zijn tegen de impact van deze wereldwijde crisis. Een aanzienlijk deel van deze bedrijven zijn techreuzen zoals Amazon en Zoom, maar in dit artikel zal zich richten op de kleinere namen in Tech en bedrijven in andere industrieën.

COVID-19 coronavirus signage on airport flight displays. / pandemic / directions / guidance
Credit: Tanaonte / Getty Images

Bovendien, terwijl Phizer en Moderna een aanzienlijke stijging van hun aandelenkoers zagen, was dit al bij al een verwacht succes. De ontwikkelaars van een vaccin zouden namelijk altijd een piek in hun aandelenkoers zien. Hier zijn de 5 onbezongen helden die in deze ongekende tijden succes hebben weten te vinden.

DocuSign

Docusign Docusign

DocuSign is de leider op het gebied van elektronische handtekeningen en als zodanig is het niet verwonderlijk dat het tijdens de pandemie zijn aandelenkoers wist te verdubbelen. Lockdowns in de VS en over de hele wereld hebben de overgang naar virtuele handtekeningen versneld. Verwacht wordt dat hun aantal zal blijven toenemen na het einde van de pandemie, aangezien de klanten een aanzienlijke hoeveelheid geld kunnen besparen door overeenkomsten en contracten virtueel te ondertekenen.

Het Home Depot

Omdat The Home Depot goederen vervoert die als essentieel worden beschouwd tijdens de pandemie en de daaropvolgende lockdown, mochten de deuren van het bedrijf open blijven. Hierdoor konden ze gedijen terwijl klanten die thuis waren, aan doe-het-zelfprojecten begonnen. De lockdown zorgde er namelijk voor dat heel wat mensen begonnen knutselen of renovaties uitvoerden aan hun huis.

ASML

Asml ASML

Hoewel we hebben gezegd dat de focus van dit stuk niet op technologiebedrijven ligt, is ASML niet zomaar een technologiebedrijf. Dit Nederlandse bedrijf uit Veldhoven is ‘s werelds grootste fabrikant van apparatuur voor het maken van chips. Dankzij de aanzienlijke investering in R&D heeft ASML een mechanisme kunnen ontwikkelen om meer circuits per chip te etsen. Het feit dat zijn product essentieel is voor de technologie, communicatie en andere industrieën, stelde het bedrijf in staat de storm te doorstaan.

Adyen

Adyen is een ander Nederlands bedrijf dat een betalingsverwerkingsplatform exploiteert en betalingen afhandelt voor Microsoft en eBay. De sterke stijging van de online verkopen als gevolg van de pandemie hielp het bedrijf succesvol te blijven. Hoewel ze te lijden hadden onder de teruggang in de toeristische sector en de verkoop in winkels, wordt algemeen verwacht dat het bedrijf de pandemie beter af zal laten dan het begon, omdat mensen afhankelijker worden van debet- en creditcards.

Dexcom

dexcom Dexcom

Terwijl Phizer en Mordena hun aandelenkoers zagen stijgen na de ontwikkeling van een vaccin, is Dexcom om een ​​andere reden relatief succesvol gebleven. De vraag naar zijn bloedsuikermonitoringsysteem is enorm gestegen sinds het begin van de pandemie, aangezien diabetici een groep vormen met een van de hoogste risico’s voor Covid.

Deze vijf bedrijven zijn succesvol gebleven tijdens de pandemie en zullen hun succes daarna voortzetten. Daarom is investeren in hen op dit moment misschien wel een van de meest voorzichtige opties voor aandelenhandel. Voor updates over hoe Nederlandse bedrijven kunnen worden getroffen door de pandemie, verwijzen wij u naar de onderstaande pagina van de Nederlandse Kamer van Koophandel.