NTT en Cisco maken bundel voor veilig gebruik SD-WAN

BrandPost By Jaap-Sander de Vries, NTT Ltd & Michel Schaalje, Cisco
Jul 17, 2020
Technology Industry

Alle analisten zijn het erover eens: SD-WAN is niet meer te stoppen.

the latest in innovation in the sd wan managed services market1400
Credit: jamesteohart

Organisaties wereldwijd staan op het punt hun MPLS-netwerk helemaal of deels te vervangen door SD-WAN. En dat is niet verwonderlijk, want met SD-WAN haal je dezelfde functionaliteit in huis tegen minder kosten. Bovendien is SD-WAN flexibeler, omdat het zich veel makkelijker aanpast aan veranderende manieren van werken. Bijvoorbeeld zoals nu tijdens de mondiale coronacrisis, waarbij veel mensen op afstand zijn gaan werken. Dat veiligheid daarbij essentieel is, mag geen verrassing heten. Daarom ontwikkelden NTT en Cisco samen een bundel die de functionaliteit van SD-WAN combineert met optimale security.

Michel Schaalje Michel Schaalje

Michel Schaalje, Security Lead van Cisco in Nederland: “SD-WAN staat overal hoog op de agenda. Met deze technologie gebruik je Software Defined Networking-technologie voor je WAN-connecties. Daarmee is het makkelijker om verschillende locaties van je netwerk via providers te verbinden. Voor Cisco als netwerkspecialist meer dan voldoende reden om veel aandacht te besteden aan deze technologie.”

 

Robuust authentiseren

Cisco levert in dit verband Cisco Meraki, een cloud-gebaseerde SD-WAN-oplossing die een organisatie in staat stelt het netwerk efficiënter te beheren. Meraki biedt een overzichtelijk dashboard met alle relevante informatie over het netwerk, zodat een klant altijd up-to-date is. “Meraki biedt al malware-beveiliging en applicatie- en netwerkcontrole, maar dat is voor veel organisaties nog niet het complete verhaal”, zegt Schaalje. “Daarom hebben we dit platform samen met NTT uitgebreid met Cisco Umbrella voor DNS-security en DUO MultiFactor Authentication voor het robuust authentiseren van gebruikers. Zo is een bundel ontstaan die voorziet in compleet en veilig SD-WAN-gebruik.”DUO MultiFactor Authentication voor het robuust authentiseren van gebruikers. Zo is een bundel ontstaan die voorziet in compleet en veilig SD-WAN-gebruik.”

Business as unusual

Jaap-Sander de vries Jaap-Sander de Vries

NTT heeft deze bundel in zijn portfolio opgenomen en biedt deze on-premise en als managed-dienst aan. Jaap-Sander de Vries, senior Alliance Manager NTT Security Division & a.i. BU Manager Cyber Security van NTT Nederland: “Het ontwikkelen van deze bundel past in onze continue gezamenlijke zoektocht naar wat klanten nu bezighoudt. We zien dat bedrijven zoeken naar manieren om medewerkers overal en altijd veilig te laten werken onder het nieuwe motto ‘Business as Unusual’ alsmede het concept ‘Home is the new Enterprise’. Maar ze willen ook weten wat dat betekent voor connectiviteit, gebruikersidentiteit en dataveiligheid. En ze willen voorkomen dat nieuwe ontwikkelingen leiden tot meer complexiteit. Dat sluit precies aan bij ons devies van ‘Keep security simple’. En dat kan met deze bundel.”

Niet alle kennis in huis, toch snel reageren

Minder complexiteit is niet alleen uit kostenoogpunt van belang voor organisaties, maar ook in verband met de toenemende cyberdreiging en het enorme gebrek aan gekwalificeerde beveiligingsexperts. Het is voor organisaties nauwelijks nog mogelijk om alle kennis in eigen huis te hebben en snel te reageren op een dreiging. Met een cloudoplossing zoals de bundel van Cisco en NTT is zowel volledig inzicht in het netwerk te creëren als snel te schakelen als er sprake is van een incident. “En dat je als organisatie ooit met een beveiligingsincident te maken krijgt, staat wel vast”, benadrukt Schaalje. “Een belangrijk onderscheid van onze bundel is de integratie van verschillende functies. Veel bedrijven hanteren nu losse systemen die bij een mogelijk incident verschillende meldingen doen, variërend van ‘er is iets aan de hand’ tot ‘er is niets aan de hand’. Dat is heel onpraktisch. Verschillende onderzoeken laten zien dat je met een sterk geïntegreerde aanpak je security aanmerkelijk verbetert en het aantal cyberaanvallen sterk reduceert.”

NTT en Cisco

“Cisco en NTT zijn bepaald geen vreemden voor elkaar”, benadrukt De Vries. “We werken al meer dan 28 jaar nauw samen op het gebied van advies en het leveren van ICT-oplossingen. Dat gebeurt op basis van het motto ‘Better together’, dat niet alleen betrekking heeft op onze onderlinge samenwerking, maar ook op die met onze klanten en partners. Doel is altijd om klanten te helpen verder digitaal te transformeren. Dit doen we door ze te laten focussen op de business, terwijl wij op het gebied van workspace, cloud, data, applicaties, security en connectiviteit de complexiteit verlagen en beveiliging verhogen, nu en in de toekomst.”