11 handige iPhone tricks die je leven makkelijker maken

BrandPost By CIO Editor on behalf of Refurbished Iphone Shop
Jan 27, 2020
AppleComputers and PeripheralsSmartphones

Met de nieuwe iPhone modellen en iOS systemen die om de haverklap lijken uit te komen, wordt er steeds meer mogelijk.

iPhone
Credit: iPhone

Mocht je nog maar net bij Apple om de hoek komen kijken, omdat je je met een mooie refurbished iPhone er eindelijk eentje kon veroorloven, of al jaren een keiharde iPhone fan zijn en de nieuwe iPhone 11 reeds op voorbestelling hebben, er valt altijd nog wel iets nieuws te leren over het Apple paradepaardje. In dit artikel zetten we elf handige trucjes van de iPhone voor je op een rijtje.

Foto bij een belletje

Wil je berichten van je geliefde graag makkelijk herkennen of de belletjes van je moeder wat opvrolijken, ga dan eens naar de persoon in Contacten. Klik Wijzig rechts bovenaan en bij het icoon waar je de initialen ziet staan, selecteer Voeg Foto toe. Nu kun je een gewenste foto aan de account van deze persoon hangen, die ook tevoorschijn komt wanneer deze persoon je belt.

Met persoonlijke beltoon

Vervolgens scroll je iets naar beneden en bij Beltoon en/of Sms-toon selecteer je je favoriete geluidje. Nu weet je zelfs zonder te kijken wie het is dat je een bericht stuurt, en kun je deze gelijk checken omdat het je baas is, of gewoon even negeren want je schoonmoeder stuurt je een appje.

Foto maken met volume knoppen

Voor minder gehannes tijdens het maken van foto, gebruik je gewoon de volume knoppen om de foto te maken. Zo kun je zelfs zonder te kijken de foto nemen en zul je minder met bewegende foto’s zitten omdat je de witte knop op het touchscreen niet soepel aangeraakt kreeg. Gewoon de camera app openen, je gewenste plaatje in beeld brengen en via het plus- of minteken knopje klikken maar.

Focusvergrendeling en belichting

Nog een iPhone foto tip. Je kent het wellicht wel dat je probeert te focussen in het scherm en het gele vierkantje steeds verspringt. Dit is lastig wanneer je net het object in beeld hebt, maar het scherm weer even beweegt, de focus kan hiermee ook verspringen.

Zet deze focus simpel vast door op het object in het scherm te drukken en even vast te houden. Na een seconde of twee verschijnt de melding AE/AF-vergrendeling in beeld, hiermee staat de focus vast voor de foto.

Belichting handmatig aanpassen

Je tijdens de focusvergrendeling ook omhoog of omlaag swipen en hiermee de belichting handmatig reguleren. Zo heb je altijd het gewenste object duidelijk en goed belicht in beeld.

Lange belichting foto

Tot slot kun je zelfs een lange belichting instellen voor een foto. Dit is mooi voor bijvoorbeeld een sterrennacht of bewegende lichten.

Maak een foto met de Live functie ingeschakeld en swipe vervolgens omhoog. Hier krijg je de opties voor Live, Herhaal, Stuiter en tenslotte Lange Belichting te zien. Selecteer deze laatste en je iPhone bewerkt de foto automatisch voor je.

Caps Lock vastzetten

Bij het schrijven van berichtjes kun je capslock aanzetten door de Shift knop (links met de pijl die omhoog wijst) iets langer ingedrukt te houden. Er verschijnt nu een streepje onder de pijl, wat betekent dat alle letters die je vervolgens typt in hoofdletter uitkomen.

Toetsenbord wordt touchpad

Heb je een typo gemaakt, houd dan ofwel de Spatie of een willekeurige letter (afhankelijk van je iPhone versie) langer vast en je toetsenbord veranderd in een touchpad. Hierin kun je vervolgens rondschuiven in de tekst tot je de plek hebt bereikt waar je de misser wilt aanpassen.

Smsjes met special effect

En wil je graag wat effect toevoegen aan je sms-jes? Houd dan de verzendknop even langer ingedrukt. Er komt een menu naar boven waar je kunt kiezen de tekst bubbel van een speciaal effect te voorzien, of zelfs het hele scherm kunt versieren met ballonnen, confetti of vuurwerk voorzien. Leuk voor die verjaardag sms-jes!

Laad je iPhone sneller op

Deze is heel simpel. Ligt je telefoon aan de oplader, zet deze dan op Vliegtuigmodus. Het apparaatje is voor je het weet weer opgeladen en klaar voor actie. Uiteraard zul je nu even geen telefoontjes ontvangen, maar als je de Wifi wel weer aanzet krijg je nog altijd wel mails en appjes binnen. En geef maar toe, af en toe een paar momenten zonder voortdurende notificaties is ook wel eens fijn.

Ingebouwde waterpas

Heb je net een nieuwe wasmachine gekocht, dan wil je zorgen dat deze waterpas staat. Dit kan gewoon met je iPhone. Open de app Meten en ga naar het tweede tabblad Niveau. Daar vind je een heuse waterpas, met virtuele luchtbel. Je legt je iPhone gewoon op het oppervlakte dat je recht wilt krijgen en past het aan tot het scherm groen wordt.