3 redenen om bij BlackBerry te blijven

Het is voor de Canadezen een roerig jaar geweest, maar dit is niet het moment om van de leverancier afscheid te nemen, betoogt managementconsultant.

Weet je het nog? De eerste BlackBerry was niet veel meer dan een tweeweg pieper en werd in 1999 uitgebracht. In de vijf jaren die volgden, creëerde en domineerde BlackBerry (eerder bekend als Research in Motion) een nieuwe productcategorie door ééń ding heel erg goed te doen, namelijk zakenmensen altijd en overal de beschikking over e-mail te laten hebben.

Sinds het debuut van het bedrijf eind jaren ´90, evolueerden de devices aanzienlijk. In eerste instantie functioneerden ze over afgezonderde datanetwerken en bezaten ze nog geen telefoniefuncties. Later zijn ze meegegaan met technologische veranderingen en onder competitieve druk werden het apparaten die via telefoonnetwerken gingen functioneren en gebruikers ook in staat stelden te bellen. Het resultaat is dat ze hun positie binnen de smartphonewereld veilig stelden. Maar dit zorgde er ook voor dat ze later bloot kwamen te staan aan concurrentie vanuit de hoek van Apple en Samsung.

Net als voor de devices gold ook voor de BlackBerry Enterprise Server (BES) dat deze evolueerde van een eenvoudige opslag-en-doorstuur hub in een volledig uitgerust mobile device management (MDM) platform.

BlackBerry is nog lang niet dood

BlackBerry groeide snel in de zakelijke markt door ongelooflijk productieve tools te bieden, maar moest afgelopen jaren lijdzaam toezien dat de consumerisatietrend toesloeg, waardoor het vanuit de consumentenhoek concurrentie kreeg. De voorbije maanden circuleerde het gerucht dat het bedrijf overgenomen zou worden, maar dat ging niet door. In plaats daarvan kreeg het bedrijf van investeerder Fairfax een kapitaalinvestering en werd voormalig Sybase CEO John Chen aangesteld om voor een ommekeer te zorgen.

Dat IT-managers op dit moment BlackBerry niet als speler van belang zien, is te begrijpen. Het afgelopen jaar kreeg het bedrijf flinke klappen te verwerken en verloor het bijna een miljard dollar door gigantische hoeveelheden onverkochte telefoons. Maar BlackBerry heeft het nog steeds in zich om voor een turn-around te zorgen – het uitsluiten van de leverancier zie ik als een vergissing.

Ik raad bedrijven niet aan om nu vanaf een andere leverancier naar BlackBerry over te stappen. Ook wil ik start-ups er niet toe bewegen om nu, bij de keuze voor een mobiel platform, te kiezen voor een leverancier wiens toekomst onzeker lijkt. Maar ik wil CIO’s en IT-managers die op dit moment nog gebruikmaken van BlackBerry wel adviseren om voorlopig te blijven bij het platform. Dit zijn drie redenen:

1. BlackBerry Enterprise Server is een veilig en betrouwbaar platform voor mobile device management.

2. BlackBerry heeft zich altijd gericht op de zakelijke en prosumermarkt. Dat zal het ook blijven doen. Dat kan niet gezegd worden van Apple en Samsung, die de enterprise en prosumermarkt altijd als secundair hebben behandeld ten aanzien van de grotere consumentenmarkt. Dit verschil in benadering maakt dat BlackBerry-apparaten nog steeds tot de meest veilige van de markt gerekend kunnen worden.

3. John Chen heeft Sybase 15 jaar geleden uit een vergelijkbare situatie getrokken en zal dat als CEO van BlackBerry opnieuw doen. Sybase kreeg van Oracle en Microsoft in de RDMS-markt flinke tikken te verwerken. Ze hadden geweldige producten (zo was ook Microsofts SQL Server gebaseerd op de broncode van Sybase’s Adaptive Server Enterprise) en opereerden innovatief. Maar ze kregen door de moordende concurrentie te weinig lucht. Chen was in staat Sybase uit het slop te trekken en van het bedrijf een leidende leverancier te maken op gebied van mobiele ontwikkelingsplatforms. Sybase werd drie jaar geleden door SAP opgekocht, maar de oorspronkelijke Sybase-producten zijn nog steeds succesvol.

Ik ga er vanuit dat Chen in staat is voor BlackBerry hetzelfde te doen als hij eerder deed met Sybase – rustig blijven, de focus op zakelijke klanten behouden en producten in de markt zetten die de productiviteit van werknemers vergroten.

Copyright © 2013 IDG Communications, Inc.

Download CIO's Roadmap Report: Data and analytics at scale