IT inrichten na een fusie blijft enorm lastig

In vergelijking met bedrijfsfuncties als HR, finance, juridische zaken, productie en supply-chain is IT nog steeds de meest lastige discipline. Dat zegt IT-partner Tony Qui[/urlx] van Ernst & Young (EY).

De expert van het consultancybureau stelt tegenover zustersite CIO UK dat IT-managers nog steeds een grote uitdaging te wachten staat als zij na een fusie of overname de IT-functie van het nieuwe bedrijf moeten inrichten. De te nemen obstakels zijn groter dan bij het samengaan van andere bedrijfsonderdelen.

"Nu het herstel na de recessie inzet en steeds meer fusies en acquisities (M&A) plaatsvinden, worden CIO's geconfronteerd met een steile leercurve", zegt Qui. De grootste uitdaging na samenvoeging van IT van een ander bedrijf is de vraag of de IT-activa van de overgenomen firma moeten worden gestandaardiseerd en geïntegreerd of dat het onafhankelijk kan blijven, stelt de consultant.

"Een eenduidig antwoord op deze vraag bestaat niet, het hangt niet alleen af van de grootte en werkwijze van het moederbedrijf, maar ook van de ambities van de nieuwe entiteit. Kosten, die vaak bepalend zijn voor wat er uiteindelijk besloten wordt, maken dat de CIO moet beslissen of alleen de backofficefunctie samengevoegd wordt, of dat frontofficerollen ook betrokken worden. Uiteindelijk kiezen de meeste IT-leiders enkel voor standaardisering van backofficeprocessen, wat het meest voor de hand ligt."

Qui ziet het steeds vaker gebeuren dat CIO's en IT-managers afspraken over tijdelijke serviceverandering maken. Zulke Transactional Service Agreements (TSA) worden veelal voor een periode van zes tot twaalf maanden ingezet. Dit zie je met name gebeuren bij bedrijven die IT-onderdelen willen uitbesteden en de fusie aangrijpen om een contract voor meerdere jaren te onderhandelen.

Security is een andere belangrijke uitdaging bij samenvoeging van IT-functies. "Als je een losstaand bedrijf koopt en deze wilt integreren, moet de CIO van het moederbedrijf ervoor zorgen dat er geen diefstal van intellectueel eigendom plaatsvindt. Daarnaast zal altijd een van de twee bedrijven sterker en volwassener zijn op gebied van policies en databescherming. Ik raadt aan om policies en procedures direct met elkaar in lijn te brengen om het hogere niveau proberen te behalen", aldus Qui.

De specialist van EY ziet IT als een buitenbeentje vergeleken met andere bedrijfsfuncties omdat CEO's en COO's nog steeds niet kunnen doorgronden hoe technologie van toegevoegde waarde kan zijn en hoe groot de impact van IT is. "Alleen als het fout gaat, onderkennen ze het belang van de cruciale rol die IT speelt in het ondersteunen van de business."

Het gevolg is dat er nog steeds weinig CIO's aan bestuurstafels mogen zitten. De meeste CIO's en senior IT-managers van grote bedrijven moeten rapporteren aan de CFO, die op zijn beurt voorstellen wat betreft IT aan het bestuur voorlegt.

Copyright © 2014 IDG Communications, Inc.

Download CIO's Roadmap Report: Data and analytics at scale