Verliest de IT-leider macht?

IT-afdelingen worden steeds vaker samenwerkingsplekken waar IT-managers samen met businessmanagers over inzet van nieuwe technologie discussiëren.

Het verhaal gaat rond dat IT-afdelingen - en daarmee ook IT-managers en CIO's - verdwijnen. Nu steeds meer bedrijven op cloudgebaseerde diensten draaien en kiezen voor modellen waarin selfservice en Bring-Your-Own centraal staan, krijgen organisaties steeds meer IT-beslissers.

Een nieuw onderzoek van Forrester Research onderstreept dat het IT-landschap verandert. Het laat zien dat het aantal IT-gerelateerde projecten in bedrijven dat onder de vleugels van de IT-afdeling valt daalt van 55 procent in 2009 naar 47 procent in 2015.

Het onderzoek toont aan dat steeds meer projecten samen worden geleid door zowel leiders van de IT als de business. Meer dan een derde van de IT-projecten mag als zo'n samenwerkingsverband worden beschouwd.

Volgens Forrester wordt slechts 7 procent van alle uitgaven aan IT buiten het zicht van de IT-afdeling gedaan. Dat onderstreept dat de rol van de CIO nog lang niet is uitgespeeld, maar de studie laat wel zien dat de rollen van CIO en IT-manager veranderen.

'Aanschaf wordt sociaal gebeuren'

De transformatie richting een proces waarin gezamenlijke IT-decision making centraal staat is een ontwikkeling waarop ook leveranciers een antwoord moeten vinden. "Ik denk dat de wereld van zakelijke verkoop radicaal gaat veranderen", zegt CEO Mark Barrenechea van OpenText, een leverancier van informatiemanagement oplossingen. Hij stelt dat de dagen waar aankoopbeslissingen door één persoon of één afdeling gemaakt werden binnenkort achter ons liggen. Barrenechea merkt ook dat beslissingen vaker door teams genomen worden en dat de inzet van sociale netwerken daarbij van belang is.

Analist Andrew Bartels, medeauteur van het eerder genoemde onderzoek, stelt dat het aankoopproces van technologie in organisaties complex is. De businessafdelingen van ondernemingen bemoeien zich sterk met de start van het aanschafproces, maar slechts weinige controleren de IT-aankopen van begin tot eind, zegt hij.

Voor IT-managers en CIO's betekent dit dat een sterke band met businesspartners belangrijker is dan ooit tevoren. De CIO moet laten zien dat hij of zij de belangrijkste persoon is om de technologie in de business te integreren en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan corporate policies. Ook zal hij of zij de technologie voor de laagst mogelijke prijs moeten regelen, stelt Forrester.

'CIO wordt niet betrokken in outsourcing'

Algemeen directeur Ralph Billington van consultancy Alsbridge merkt dat de CIO verantwoordelijk blijft voor kleinere aankopen in het bedrijfsleven, maar dat de grote beslissingen - vooral die van belang voor kostenbesparingen - steeds vaker door de CEO en CFO worden genomen. Vooral als het gaat om mogelijke outsourcing, wordt de CIO niet betrokken, constateert Billington.

Maar ook Billington ziet dat collaboration tussen IT- en businessleiders een trend is. Businessmanagers vergaren steeds meer kennis over technologie, maar hebben een IT-manager nodig om contracten te onderhandelen en te zorgen voor security, support en onderhoud. Ook voor deployment en de implementatie van technologie blijft een IT-leider nodig.

Related:

Copyright © 2014 IDG Communications, Inc.

Discover what your peers are reading. Sign up for our FREE email newsletters today!