6 redenen om toch warm te lopen voor smartwatches

Samsungs eerste smartwatches waren fails van de bovenste plank, maar Google's nieuwe Android Wear-platform heeft wel degelijk kans van slagen.

Google kondigde afgelopen maandag Android Wear aan, een besturingssysteem specifiek ontworpen voor draagbare apparaten als smartwatches. De ontwikkelingskit is al uitgebracht; deze zomer worden de eerste exemplaren verwacht van fabrikanten als Asus HTC, LG, Motorola en Samsung. Maar ook traditionele horlogemakers als Fossil gaan zich ermee bemoeien. De hieronder afgebeelde Moto 360 geeft een mooie preview van hoe het eruit komt te zien.

Dit zijn zes redenen die maken dat deze smartwatches kans van slagen hebben. In tegenstelling tot de eerste generatie Samsung smartwatches, is de verwachting dat consumenten deze apparaatjes wel gaan kopen.

1. Ze zijn stijlvol

Een horloge is naast een gebruiksvoorwerp ook een modeaccessoire. Als het er goedkoop, opzichtig en te rubberig uit ziet, zullen mensen het niet om hun pols willen dragen.

De fysieke verschijning zal bij Android Wear van apparaat tot apparaat verschillen, maar het design van Motorola's hardware geeft me hoop dat het bij deze tweede generatie smartwatches wel snor zit. Ook wat betreft de gebruiksinterface ben ik optimistisch, als het zal lijken op wat we te zien krijgen in promovideo's als deze:

1 2 3 4 Page 1
Page 1 of 4
Learn how leading CIOs are reinventing IT. Download CIO's new Think Tank report!