6 waarschuwingsstickers voor de cloud

Cloud computing wordt steeds beter en belangrijker voor bedrijven, als het tenminste goed ingericht en beheerd wordt. Maar de onbeheerde clouds die veel verkopers aanbieden hebben ook een donkere kant die zelden aangestipt wordt.

Deze clouds zouden met een flinke hoeveelheid waarschuwingen worden verkocht als ze consumentenelektronica of medicijnen waren geweest. Dat zou er ongeveer zo uitzien…

1. 'U staat er alleen voor'

Een cloudoplossing zonder support afnemen is alsof u een appartement huurt van een huurbaas die eist dat u zelf de airco en de afvoer repareert als die stuk gaan. Grote partijen als Amazon en Google verhuren in feite toegang tot ruwe infrastructuur.

Het is aan u om niet alleen de hardware en software te beheren, maar ook de vele complexe tools en applicaties die erop draaien en die essentieel zijn om de cloud optimaal te benutten.

2. 'Huur veel specialisten in'

De grote clouds waarop veel 'huurders' actief zijn, worden in de lucht gehouden met een doe-het-zelfmentaliteit. Sommige partijen zeggen dat ze support bieden, maar ze beantwoorden uw telefoontjes of sms'jes niet. Ze loggen ook niet in op uw servers om fouten te verhelpen.

De last van cloudbeheer rust volledig op uw schouders. Daardoor bent u genoodzaakt om specialisten in te huren die alles weten van de infrastructuur, netwerkbeveiliging en DevOps. Maar ook van specifieke onderdelen als Chef, Puppet, Salt, Ansible, MongoDB, Hadoop, MySQL, Magento, Drupal, WordPress en SharePoint. Sommige van deze experts zullen 24/7 beschikbaar moeten zijn om alles draaiende te houden.

3. 'Totale kosten = kosten per eenheid + inhuurkosten + overcapaciteit + gemiste kansen'

Grote cloudaanbieders schermen met de lage kosten per maand die u betaalt voor het gebruik van een enkele virtuele machine. Maar dit zegt weinig over wat u écht betaalt om uw cloud werkend te krijgen.

Om de totale kosten te berekenen, horen daar nog enkele grote uitgaven bij:

• De ingehuurde specialisten die op basis van uurtarief 24/7 beschikbaar zijn om het beheer en de beveiliging te garanderen;

• De overcapaciteit op de cloud, speciaal voor pieken in de workload, waar u ook voor betaalt als u er geen gebruik van maakt;

• De gemiste kansen doordat uw managers en IT'ers zich door cloudproblemen niet bezig kunnen houden met hun eigenlijke werk.

4. 'Pas op voor lawaaiige buren

Het bekende argument van partijen die alleen grote clouds met veel huurders aanbieden, is dat zij één product hebben dat voor iedereen geschikt is. Slimme klanten weten wel beter. Veeleisende applicaties, waaronder databases, bereiken namelijk veel betere en kostenefficiëntere prestaties op een eigen dedicated server.

Bedrijven die MongoDB of Hadoop draaien in een gedeelde cloud moeten concurreren om de resources met hun I/O-hongerige buren. Als u dit overkomt dan is overcapaciteit aanschaffen dé manier waarop betere performance te bereiken is. Dit gaat echter tegen het idee van de cloud in. Dit is een minder efficiënte oplossing dan wanneer de keuze gemaakt zou worden voor een hybrid cloud op maat, die voor elke applicatie geoptimaliseerd is.

5. 'Downtime is uw eigen schuld'

De reden dat grote clouds met veel huurders voordelig zijn, is doordat ze gebouwd zijn op goedkope, onbetrouwbare infrastructuur. Uptime wordt dan ook niet gegarandeerd. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles blijft draaien zoals het hoort. Uw applicaties moeten dan ook zo worden ingeregeld dat ze in meerdere zones en datacenters tegelijk kunnen werken. Zo blijft uw applicatie werken, mochten de servers op één locatie er mee stoppen.

Deze aanpassing betekent nog een verbogen kostenfactor wanneer u de doe-het-zelfclouds vergelijkt met een managed cloud, waarbij de aanbieder redundantie inbouwt in de infrastructuur. Bijvoorbeeld door middel van RAID-opslag en redundante stroomvoorzieningen.

6. 'Houd rekening met de kosten van gemiste kansen'

Als u een onbeheerde cloud gebruikt, ligt de focus voor u niet langer op uw core business. U zult heel wat tijd kwijt zijn aan het beheer en plannen van IT, waarvoor u ook extra expertise zult moeten opdoen of inhuren.

Uw IT'ers en managementteam zullen daardoor minder tijd krijgen voor het ontwikkelen van nieuwe producten of doelgroepen, omdat zij nodig zijn voor applicatiemanagement en het beheer van de cloudinfrastructuur. Dit zorgt voor gemiste kansen binnen uw organisatie.

Tegenwoordig wordt nog steeds driekwart van alle computing in-house of via colocatie verzorgd. Tegelijkertijd dalen de kosten van het huren van infrastructuur. Daardoor komt er een nieuwe overstapgolf naar cloudoplossingen aan. De klanten die nu overstappen zijn heel anders dan de techneuten die als eerste pioniers fungeerden. De nieuwe golf bestaat uit mensen met het vermogen om workload te kunnen managen én de discipline om hun schaarse talent in te zetten voor hun core business. Zij schakelen een betrouwbare partner in om de cloud te beheren.

Voor deze nieuwe golf klanten, die alle voordelen van de cloud willen zonder de pijn, die focus willen op hun core business en zich niet met de steeds veranderende IT-technologie willen bezighouden, is het antwoord Managed Cloud.

Deze post is geschreven door Rackspace President Taylor Rhodes en verscheen eerder op de blog van de leverancier.

Related:

Copyright © 2014 IDG Communications, Inc.

The CIO Fall digital issue is here! Learn how CIO100 award-winning organizations are reimagining products and services for a new era of customer and employee engagement.