7 redenen waarom mensen altijd Apple zullen kiezen

Ooit geconfronteerd met een lofzang van een Apple-fan? Mary Davids is zo'n fan en zij kreeg nogal wat bijval na dit opiniestuk op LinkedIn Pulse.

Davids is consultant bij een Amerikaans bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het uitstralen van leiderschap, het opstellen van carrièreprogramma's en het gelukkig houden van werknemers. Een ding lijkt duidelijk: als ze Apple-producten in haar aanbevelingen kan meenemen, zal ze dat niet laten. Lees hier de zeven redenen die van Apple volgens haar een superieur merk maken, gebaseerd op haar stuk 7 Reasons Why People Will Always Choose Apple.

1. Mensen vertrouwen Apple.

"Wanneer een klant je merk vertrouwt zal diegene er doorgaans ook trouw aan blijven. En Apple heeft uiterst loyale klanten. Zelfs wanneer ze af en toe een andere keuze dan Apple maken om eens iets anders te proberen komen velen uiteindelijk weer bij hun eerste grote liefde terug.

Natuurlijk, je kunt gerust een poosje een Android of Samsung-apparaat proberen vanwege een tijdelijke beperking omtrent een Apple-product, maar zodra Apple ook dit kan leveren en ermee over de brug komt, komt de klant vaak weer terug.

2. Apple vertoont echt leiderschap.

Wat we ervaren wanneer we een Apple product aanschaffen is het resultaat van toegewijde medewerkers die in het merk Apple geloven; medewerkers die een gelofte hebben afgelegd om de visie van Apple te helpen verwezenlijken. Apple gebruikers profiteren van het feit dat ze een product kunnen gebruiken dat gemaakt is door toegewijde medewerkers die hard hebben gewerkt om het Apple-product beter te maken. Ze hebben hun tijd geïnvesteerd in het afleveren van een kunstwerk; een kunstwerk dat we beter kennen als de iPhone. Apple heeft een aanhang als geen ander merk. Zelfs wanneer anderen in de markt springen om te concurreren neemt Apple doorgaans de leiding. Ik schrijf dit voornamelijk toe aan Apple's support systeem, met inbegrip van het personeel en de klanten.

3. Het wordt alleen maar beter.

Elk nieuw product dat ze creëren doet stof opwaaien op een wijze waarmee geen ander merk heeft kunnen concurreren. Ze voldoen niet alleen aan de vraag, ze overtreffen de verwachtingen. Ze lanceren functies zoals "Apple Pay" waarmee je betalingen kunt doen door je duim op je telefoon te plaatsen. Ze lanceerden een nieuw product - de Apple Watch- die trouwens supergaaf is; iets nieuws om de hongerige consument tevreden te stellen. Hoewel je de iPhone moet hebben om de Apple Watch te kunnen gebruiken (een opoffering die ik zonder enig probleem bereid ben te maken), was dat nooit iets dat ik serieus had overwogen maar nu wel omdat het Apple betreft en ik weet dat het geweldig zal zijn. Immers, Apple denkt niet alleen aan waar mensen nu behoefte aan hebben. Ze denken ook aan wat mensen in de toekomst zullen nodig hebben en aan de voorwaarden die Apple zullen helpen aan die behoefte te verwezenlijken.

4. Het prijsbeleid.

Het prijsbeleid van Apple heeft alles te maken met ambitie. Hoger geprijsde producten liggen niet binnen eenieders bereik en dat is precies de reden waarom men Apple producten wil hebben. Een Apple-merkproduct hebben is een luxe. Een luxe die niet veel mensen zich kunnen veroorloven, maar wel een waarvoor menigeen iets zal willen opofferen om er deel aan te kunnen nemen. Er schuilt een onvergelijkbare waarde in een Appleproduct en mensen zullen altijd willen betalen voor iets dat ze als zeer waardevol beschouwen.

5. De Apple-ervaring.

Wanneer je een Apple-product gebruikt zul je een hele rits van nieuwe dingen tot je beschikking hebben, dingen waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had maar Apple bracht ze als eerste onder je aandacht. Ze doen een beroep op je onderbewuste, dingen in de schaduwrijke achtergrond van je brein die als 'mischien' waren gelabeld komen nu naar voren als 'die moet ik hebben'. Als je onderdeel wilt zijn van de selecte groep van iPhone gebruikers heb je de kans om verschillende stijlen, afmetingen en meer hoogwaardige add-ons bij het product te verkrijgen. Apple is fantastisch in het voldoen aan een behoefte waarvan je niet eens wist dat je die had.

6. Het is eenvoudig

Iedereen kan begrijpen hoe je een iPhone moet gebruiken. Ze zijn niet zo verwarrend dat een verkoopmedewerker moeite heeft de functies aan klanten uit te leggen. De eenvoudigheid van de iPhone is fenomenaal.

7. Apples productlanceringen zijn DODELIJK!

Neem de radicale bedrijfsveranderende momenten die ze in hun presentaties opnemen. Men haast zich om te weten te komen "wat Apple nu aan het doen is" en men wil deel uitmaken van iets geweldigs. Ze kunnen de spanning bijna niet verdragen; ze worden geobsedeerd door "het te weten te moeten komen." De opwinding op zich zorgt ervoor dat je wilt ervaren waarom iedereen zo onder de indruk is. Kortom, het is geniaal!"

Lees hier het originele opiniestuk op LinkedIn.

Copyright © 2015 IDG Communications, Inc.

Download CIO's Roadmap Report: Data and analytics at scale