Deze 19 toppers horen in je IT-dreamteam

Eerder schreef ik over de ergste collega's die je op je afdeling kunt treffen. Liever werk je samen met deze helden. Dit zijn de beste rolmodellen voor anderen.

1. De generaal

Aan het hoofd van ieder leger staat een generaal. Toch zou deze vooraanstaande man of vrouw niet alleen maar orders mogen opdragen, stelt CTO Marc Malizia van RKON Technologies. "Ze zijn ook verantwoordelijk voor het aandragen van nieuwe ideeën en technologie binnen de board en moeten partners zijn van andere businessunits binnen het bedrijf, waar ze inspiratie opdoen voor het grotere plaatje van hun eigen team."

Wel moeten ze optreden daar waar nodig. "Ze houden van samenwerken met anderen, maar hebben een sterke eigen mening en kunnen niet stilzitten. Vaak worden ze gewaardeerd door hun collega's, maar soms gaan ze te ver als ze echt passie voor iets hebben."

Volgens CEO Simon Slade van Affilorama moet een teamleider in detail de rol van ieder teamlid kennen. "Zo wordt het voor iedere medewerker mogelijk zich op zijn specialiteit te richten zonder zich over anderen zorgen te maken."

2. De techfanaat

Medewerkers die de laatste ontwikkelingen in de ICT op de voet volgen zijn geweldige bronnen van inspiratie voor je team. "Je hebt iemand nodig die de nieuwe technologieën bijhoudt en beslissingen neemt over de vraag of ze de moeite zijn uit te proberen", zegt CEO David Politis van Bettercloud.

Vice-president Julie Long van IT-recuitingbureau Scout Staffing zegt dat de fanaat de eerste is die binnen je bedrijf die nieuwe geniale podcast of Reddit-discussie opmerkt die exact het probleem behandelt waar jouw team mee worstelt. Nadeel is wel dat ze misschien te veel mailtjes sturen met linkjes naar interessante artikelen, maar ach, niemand is perfect.

Eén waarschuwing: soms zijn deze lieden zo bleeding edge dat ze nieuwe problemen creëren met ongeteste, nog niet volledig ontwikkelde tools.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Page 1
Page 1 of 10
The CIO Fall digital issue is here! Learn how CIO100 award-winning organizations are reimagining products and services for a new era of customer and employee engagement.