3 experimenten met Meerkat en Periscope voor CIO's

De keuze tussen live streamingdiensten Meerkat en Periscope zal niet veel CIO's wakker, houden maar er liggen wel degelijk kansen met deze nieuwste trend in bedrijfscommunicatie.

De voorbije weken is Meerkat veruit de meest besproken app in de wereld geweest. Vooral het enorme gebruik ervan tijdens het SXSW-festival heeft daaraan bijgedragen. Meerkat biedt een ongelooflijk simpele en effectieve manier om van alles live te streamen vanaf een Twitteraccount. Het doet de professionals die eerder hip dachten te zijn door Livestream.com te gebruiken hopeloos gedateerd overkomen.

Maar er ligt een kaper op de kust. Onlangs kocht Twitter zelf Periscope, wat een minstens even sterk platform biedt. Beide apps liggen nek aan nek in de populariteitsstrijd. CIO's zal dit niet zoveel boeien, maar de innovatieve platforms bieden organisaties wel degelijk kansen binnen een digitale strategie. Dit zijn drie ideeën die een IT-afdeling vooruit kunnen helpen.

1. Live streaming van 'Lunch n' Learns'

Het is niet altijd mogelijk om een werknemer ervan te overtuigen aan te sluiten bij een discussie waarin techies uit gaan leggen hoe bepaalde hard- of software werkt - ook al biedt je in die sessie gratis pizza aan. Hoewel je liever geen gevoelige informatie streamt, kunnen apps als Meerkat en Periscope je helpen om IT zijn boodschap beter voor het voetlicht te laten brengen door zulke sessies via deze media te brengen. Dit is wellicht prettiger voor werknemers die anders niet te porren zijn hun eigen afdeling te verlaten, thuis werken of onderweg zijn.

2. Live verslaglegging van evenementen

Je kunt natuurlijk sites als CIO.nl in de gaten houden om IT-ontwikkelingen bij te houden, maar jij bent als IT-beslisser vast niet de enige die interesse koestert in de laatste technologieën en business-strategieën. Sommige CIO's tweeten al graag hun opinies over keynotes op evenementen, maar waarom ga jij niet een stap verder door zelf de live demo's producten te streamen die interessant kunnen zijn voor het senior management? Of doe een interactieve interviewsessie met iemand die voor het gehele IT-team niet toegankelijk zou zijn.

3. Begin je eigen realityshow

Het zal waarschijnlijk niet de volgende hitserie worden, maar wat als je CIO nu eens laat zien wat de beste CIO's soms doen, namelijk een dag meelopen met iemand van buiten IT die betere ondersteuning van de IT-afdeling nodig heeft? Je hoeft niet de hele dag te streamen, maar een paar framgmentjes kunnen IT'ers doen beseffen hoe waardevol het werk is dat de verschillende businessafdelingen doen - en waarom het cruciaal is dat ze met de best beschikbare technologie kunnen werken.

Copyright © 2015 IDG Communications, Inc.

The CIO Fall digital issue is here! Learn how CIO100 award-winning organizations are reimagining products and services for a new era of customer and employee engagement.