Wie past het beste bij Salesforce?

De geruchten over de mogelijke verkoop van Salesforce.com doen al weken de ronde, maar nog altijd weten we niet wie de meest serieuze interesse in de SaaS-specialist koestert.

Voor het bedrijf van CEO Marc Benioff moeten geïnteresseerde overnamekandidaten ongeveer 50 miljard dollar op tafel leggen. Dat zal niet iedereen kunnen. Maar wat nu als je puur naar de technologie kijkt? Bij welk bedrijf past het SaaS-portfolio van Salesforce.com het beste?

1. Microsoft

Microsoft wordt gezien als de meest voorname kandidaat. Acquisitie van Salesforce zou voor CEO Satya Nadella zijn grootste move tot nog toe betekenen.

Een huwelijk tussen Salesforce en Microsoft zal leiden tot een van de meest complete cloudportfolio's in de wereld. Microsoft heeft al een aantal leidende producten in de SaaS- en IaaS-markt met Office 365 en Azure. Voeg je hier Salesforce aan toe, dan kan het zich met Azure duidelijker onderscheiden van Amazon Web Services (AWS) op de IaaS-markt.

Microsoft en Salesforce.com zijn afgelopen maanden al dichter tegen elkaar aan gekropen. Misschien in aanloop naar een nog hechtere relatie in de toekomst, besloten zij vorig jaar al hun oplossingen met elkaar te laten integreren. Dat is al bij sommige Microsoft partners in het verkeerde keelgat geschoten, laat staan dat ze blij kunnen zijn als beide bedrijven 'voor het echie' bij elkaar in bed stappen.

Wat de zaak ook compliceert, is dat Microsoft en Salesforce op sommige vlakken directe concurrenten zijn, bijvoorbeeld in CRM. Microsoft heeft Dynamics, een prima tool maar die op dit moment wordt weggeblazen door wat Salesforce.com kan bieden.

Omgekeerd zou Salesforce een verkoop aan Microsoft wel zien zitten. Bij een acquisitie krijgt Salesforce toegang tot Microsofts gigantische partnernetwerk. Het is een groot voordeel je product binnen kunnen brengen bij partijen die nu al van vele Microsoft-tools gebruikmaken.

Related:
1 2 3 4 Page 1
Page 1 of 4
Download CIO's Roadmap Report: 5G in the Enterprise