4 opdrachten voor een kersverse CIO

Nieuwe CIO's moeten bereid zijn vanaf dag 1 te knallen. Dat betekent de bedrijfsagenda van A tot Z kennen en zichzelf neerzetten als innovatiearchitect.

Voor een nieuwe CIO vergt het 90 tot 120 om een stempel op de organisatie te drukken. Deze periode biedt ongelooflijke kansen voor CIO's. In die periode te weten komen wat digitale technologie kan brengen is geweldig.

Maar dat is niet altijd eenvoudig. De scheidslijnen tussen functies in bedrijven vervagen. Nieuwe CIO's moeten tussen de regels door kunnen lezen - tussen branches, klanten en productontwikkelaars - als ze snel de business leren kennen, hun eigen niche vinden en een impact hebben op de hele organisatie. Snelheid - of meerdere snelheden in IT, gezien het bestaan van legacy systemen en de komst van digitalisering - vormt de focus als digitale technologie innovatie stuwt en de verwachtingen van businessmanagers vergroot.

<a class="embedly-card" href="http://cio.nl/business-intelligence/85974-5-eisen-aan-een-gedigitaliseerd-bedrijf">5 eisen aan een gedigitaliseerd bedrijf</a>

Nieuwe CIO's zijn niet de enige meesters over technologie binnen een organisatie. Zoals het rapport Accenture 2015 Technology Vision uitwijst, verwacht slechts 34 procent van de bestuurders dat de IT-organisatie komende twee jaar de voornaamste motor van innovatie zou zijn. Twee jaar geleden lag dit nog op 71 procent.

Dat zorgt voor extra uitdagingen voor nieuwe CIO's die de job aannemen. Het is goed te weten dat CIO's vaak minder lang in functie blijven dan andere C-suite collega's. Toch zijn er grote kansen voor CIO's die aan deze vier opdrachten kunnen voldoen.

1. Weten hoe digitale vraag op ieder vlak van de business inspeelt

Om het hoogste goed te bereiken als nieuwe CIO die de digitale kansen van de organisatie optimaal weet te benutten, moeten ze de conversatie van digitale technologie naar business omturnen. Technologie en bedrijfsstrategieën moeten hand in hand gaan.

Om daarvoor te zorgen, staan succesvolle CIO's met hun poten in de modder van business strategieën, uitdagingen, financiën en trends. Ze zijn bekend met de dynamiek van de branche en weten exact hoe de partners en concurrenten van het bedrijf technologie voor hun eigen agenda inzetten.

Juist in de vroege dagen heeft de CIO de grootste kansen om alles te weten te komen over de bedrijfscultuur en perceptie van IT en de feiten verzamelen voor een metrics-gedreven plan die zowel geloofwaardig als actiegericht is om de digitale agenda van het bedrijf vorm te geven.

Het plan toont de mijlpalen die de IT-organisatie moet bereiken om zinnige progressie te boeken in de digitale visie. Zo kun je als CIO een meerjarige transformatie uiteenzetten om de applicatiearchitectuur van de organisatie te moderniseren en naar een shared services operatingmodel te migreren om de efficiency te vergroten. Hiervoor kun je metrics inzetten die meermaals binnen het programma progressie aantoonbaar maken.

Related:
1 2 3 4 Page 1
Page 1 of 4
Learn how leading CIOs are reinventing IT. Download CIO's new Think Tank report today!