10 jonge securitybedrijven die het volgen waard zijn

Steeds meer nieuwe bedrijven begeven zich op de markt van cybersecurity. Ze spelen in op de behoefte aan platforms waarmee sneller gereageerd kan worden op cyberaanvallen. Hieronder 10 startups om dit jaar in het oog te houden

De bedrijven pakken op verschillende manieren cybersecurity aan, zoals door middel van het analyseren en voorspellen van cyberaanvallen, het automatiseren van de beveiliging en encryptie om diefstal van data moeilijker te maken. En ze doorzoeken alerts, die getriggerd worden door andere beveiligingsplatformen, wat helpt om prioriteiten te stellen in de respons.

Deze startups bevinden zich op vruchtbare grond nu (vooral beursgenoteerde) bedrijven er alles aan willen doen om verwoestende hackaanvallen, die slecht voor hun merknaam zijn, tegen te gaan. Ze moeten zich beter verweren tegen steeds inventievere tegenstanders die telkens weer nieuwe verdedigingstechnieken vereisen.

Daarom zijn ze bereid hun portemonnee te trekken, blijkt uit een onderzoek van Computerworld onder IT-leiders. Volgens 45% van de respondenten zouden de uitgaven voor security dit jaar met meer dan 10% stijgen terwijl de totale uitgaven voor IT 'slechts' 4,3% stijgt - dit bevestigt dat security prioriteit heeft. Volgens Computerworld is er de afgelopen 10 jaar een jaarlijkse stijging van de uitgaven van meer dan 10% te zien.

De volgende start-ups zijn het volgen waard vanwege hun frisse blik op de aanpak van beveiligingsproblemen die securitymanagers kopzorgen bezorgen.

1. Illumio

Hoofkantoor: Sunnyvale, California Opgericht: 2013 Funding: $42.5 miljoen van Andreessen Horowitz, General Catalyst, Formation 8, Data Collective, Salesforce CEO Marc Benioff en mede-oprichter van Yahoo Jerry Yang.

Management: CEO Andrew Rubin, CTO PJ Kirner

Wetenswaardigheid: John Thompson, de bestuursvoorzitter van Microsoft is lid van de raad van bestuur van Illumio.

Waarom volgen? Het Adaptive Security Platform van Illumio regelt welke poorten van welke computers met elkaar communiceren zodat de schade die een bedreigde computer kan aanbrengen zo klein mogelijk is door deze zo min mogelijk te laten doen. Dit is een belangrijke eigenschap in een tijd dat systeemuitvallen als onvermijdelijk worden gezien. Het platform verstuurt ook alerts wanneer computers niet doen wat ze moeten doen zodat personeel het probleem kan oplossen.

2. LightCyber

Hoofdkantoor: Ramat Gan, in Israel, en Los Altos, California. Opgericht: 2011 Financiering: 12.5 million van Battery Ventures en Glilot Capital Partners

Management: CEO Gonen Fink, Chief Product Officer Giora Engel, CTO Michael Mumcuoglu

Wetenswaardigheid: Oprichters Engel en Mumcuoglu dienden in het Israëlische leger

Waarom volgen? Het Magna Breach Detection Platform van LightCyber verzorgt automatisch de analyse van end-points, op zoek naar signalen van mogelijke binnendringing. Het platform herkent en sorteert incidenten die lijken op een inbraak en stuurt vervolgens alerts uit. Incidenten worden geprioriteerd en het aantal incidenten dat door menselijke tussenkomst geanalyseerd moet worden, wordt teruggebracht tot een minimum.

Het bedrijf integreert met andere securityplatformen waardoor Magna Breach over een mechanisme beschikt dat automatisch gedetecteerde bedreigingen blokkeert. De huidige integratiepartners zijn Palo Alto, Check Point, RSA Arcsight, FortKnox en Microsoft (Active Directory).

Related:
1 2 3 Page 1
Page 1 of 3
Discover what your peers are reading. Sign up for our FREE email newsletters today!