Nogmaals 10 security startups die je moet kennen

Deze startups richten zich op encryptie, analyse van dreigingen, beveiliging van end-points en het scannen van radiofrequenties.

De oprichters wedijveren om grote klanten die nieuwe technologie zoeken om de strijd aan te gaan met het groeiend aantal innovatieve hackers.

De toegevoegde waarde van deze nieuwe bedrijven varieert van verbeteringen op encryptieproducten tot het analyseren van grote hoeveelheden data die via netwerken verzameld zijn. Ze zijn tot op dieper niveau in staat dreigingen te herkennen, zoals schade die via Internet of Things-apparaten toegebracht kan worden.

Security startups blijven de interesse van durfkapitalisten genieten in en daardoor blijft hun aantal groeien. Daarom, bovenop de 10 startups die we al portretteerden, nog eens 10 jonge bedrijven die het volgen waard zijn.

1. Barkly

Hoofdkantoor: Boston; Opgericht: 2013; Funding: $ 17 miljoen, inclusief startkapitaal en Serie A-financiering; Management: CEO Mike Duffy en CTO Jack Danahy die eerder samenwerkten bij BBN en IBM

Wetenswaardigheid: De naam laat je denken aan een waakhond die je wakker maakt wanneer er indringers zijn.

Waarom volgen? Op het gebied van end-point beveiliging belooft Barkly een 'lightweight agent' die data verzamelt - zowel lightweight in voetafdruk als gebruik van processorkracht, waardoor eindgebruikers het als minder verstorend ervaren. Met de belofte dat zijn eerste product tegen het eind van het jaar beschikbaar is, in combinatie met voldoende financiering voor het bedrijf de komende twee jaar, kan het een belangrijke speler worden. Daarnaast hebben de oprichters ook al andere succesvolle startups geleid zoals OpenPages en Ounce Labs, beide gekocht door IBM.

2. Bastille

Hoofdkantoor: Atlanta; Opgericht: 2014; Funding: $9 miljoen van Bessemer Venture Partners; Management: Oprichter en CEO Chris Rouland, ook oprichter van End Game

Wetenswaardigheid: Het oorspronkelijke idee voor het bedrijf ontstond toen Rouland een systeem had ontwikkeld om het ophalen van schoolkinderen efficiënter te laten verlopen door de kinderen te verbinden aan de radiofrequentie-activiteit van de auto van de ouders.

Waarom volgen? Met de groei van het aantal draadloos verbonden Internet of Things-apparaten binnen bedrijven ontbreekt het professionals aan de technologie om goed te kunnen monitoren wat die apparaten doen. Of zelfs om te kunnen zien of ze zich in het netwerk bevinden. Bastille's mogelijkheid IoT-apparaten in de bedrijfsomgeving te monitoren, inclusief analyses die bepalen of er schadelijke activiteiten plaatsvinden, is een manier om belangrijke data te verzamelen en door te sturen naar de bestaande securitytools.

3. Bitglass

Hoofdkantoor: San Jose; Opgericht: 2013; Funding: $35 miljoen in twee rondes van Norwest Venture Partners, NEA en SingTel Innov8; Management: Oprichters CEO Nat Kausik, CEO van vier startups, een gekocht door Cisco, een door CA, en CTO Anurag Kahol, alumnus van Juniper

Wetenswaardigheid: Het bedrijf deed een experiment en wilde zien wat er gebeurde met gestolen creditcardgegevens. Het bleek dat nadat de gegevens op Dark Net gepost waren deze meer dan 1000 keer bekeken waren in 12 dagen.

Waarom volgen? De gepatenteerde technologie van Bitglass zorgt voor een veilige manier van opslag van data in de cloud zonder dat dit ten koste gaat van de toegang tot de gegevens, een veelvoorkomend probleem bij het zoeken in gecodeerde bestanden. De gegevens worden niet gecodeerd in de cloud opgeslagen, toegang tot data is mogelijk via een gecodeerde handle die opgeslagen wordt. Als de gegevens nodig zijn, wordt de handle gedownload en wordt daarna het betreffende bestand vanuit de database veilig opgeslagen binnen het bedrijfsnetwerk. Hiermee kan een hoog niveau van encryptie bereikt worden en gaat het zoeken snel.

Related:
1 2 3 Page 1
Page 1 of 3
Discover what your peers are reading. Sign up for our FREE email newsletters today!