5 features van Office 2016 die je moet weten

De nieuwste versie van Microsoft Office is uit, maar voordat je het breed in de organisatie gaat uitrollen is het handig eerst eens bekend te raken met een aantal nieuwe of verbeterde features in het kantoorpakket.

Office 2016 is uit en het nieuwe pakket van kantoorapplicaties biedt vanzelfsprekend allerlei nieuwe en verbeterde features, maar ook andere interessante bij-effecten. We zetten er hier vijf van op een rijtje, waarvan we vinden dat je die moet weten voordat je het pakket organisatiebreed gaat uitrollen.

Samenwerking

Samenwerking is wel het belangrijkste doel in het gebruik van Office 2016, zoals eigenlijk al jarenlang het credo is van Microsoft. Maar we komen steeds een stapje dichterbij, hoewel het ook in Office 2016 nog steeds niet de volle 100 procent is. In de strijd met Google is het wel iets waaraan Microsoft hard werkt. In Word 2016 kunnen meerdere schrijvers werken aan een document die opgeslagen staat op SharePoint of in OneDrive. De bedoeling van Microsoft is dat er ook in de andere applicaties binnen Office kan worden samengewerkt aan bestanden, waarbij de eerste op de rol PowerPoint 2016 is. Maar, daar moeten we dus nog even op wachten.

Tell me

Naarmate Office zich verder heeft ontwikkeld is het soms voor gebruikers heel moeilijk, of in ieder geval tijdrovend, om die ene feature te vinden die je een aantal maanden terug nog hebt gebruikt, of die in een eerdere Officeversie op een andere plek was te vinden in de menu's. Office 2016 laat je simpel zoeken naar die feature, door Tell Me te gebruiken. Je laat Tell Me de feature vinden voor je, zodat je zelf niet door alle menu's heen hoeft te scrollen.

1 2 Page 1
Page 1 of 2
Learn how leading CIOs are reinventing IT. Download CIO's new Think Tank report today!