Hoe red je een falend project van de ondergang?

Hoe krijg je als IT-leider een problematisch project weer op de rails? Daar heb je de volgende kwaliteiten voor nodig.

Het ten goede keren van een project-in-problemen is een helse klus. Het heeft een interdisciplinair team nodig van professionals met de juiste mix van vaardigheden en persoonlijkheden. Het team moet worden geleid door een ervaren leider met de juiste kwaliteiten. Maar wat zijn die kwaliteiten?

Als je nu al twijfelt aan het project, maak je dan niet al te druk, want waarschijnlijk eindig je met het zelfde resultaat: mislukking. Om dat te vermijden moet je de hele boel overhoop halen en dat vergt moed. Je zal verbaasd staan hoe vaak organisaties de realiteit negeren en door blijven gaan, ondanks alle stoplichten die op rood staan. Dat komt vooral door tijdsdruk, kosten en gemis aan leiderschap.

Een paar maanden geleden zag ik de film The Martian. Op een of andere manier raakte ik geïnspireerd door de hoofdpersoon Mark Watney en zijn manier van omgaan met grote, existentiële problemen.

Mark is een astronaut die ten onrechte als dood wordt gerapporteerd en achtergelaten op Mars. De film laat zijn overlevingsstrijd zien en de pogingen van anderen om hem te redden. Mark gaat nietsontziend op zoek naar mogelijkheden om terug te keren naar de Aarde.

In mijn optiek is deze houding precies waar het om gaat in het leiderschap bij het omkeren van processen. Leiders groeien wanneer ze moeten omgaan met moeilijke situaties, omdat het ze dwingt te veranderen. Telkens als ze een uitgang vinden uit een probleemsituatie worden ze beter en nemen zo het team mee naar een hoger plan.

Wat zijn die vijf kwaliteiten die je als leider nodig hebt om projecten 180 graden te draaien? Dat lezen we op de volgende pagina.

1 2 3 Page 1
Page 1 of 3
Learn how leading CIOs are reinventing IT. Download CIO's new Think Tank report today!