De directie is te vol, weg met die topmanagers!

In de afgelopen jaren is het steeds voller geworden in de directiekamer. Voor elke functie in het bedrijf is er wel een directeur. Die wildgroei is niet goed. Dus weg met de CMO, CDO en andere C-managers.

Ooit was de directie een overzichtelijk, eigenlijk vrij simpel, geheel. Daar was de algemeen directeur, die sturing gaf aan de bedrijfsstrategie, de groei en de visie, en je had de financieel directeur, die - nou ja - verantwoordelijk was voor de financiële kant van de zaak. Soms had je er nog een directeur Operations bij. En dat was het dan: een trio leiders die samen het schip op koers hield. Tegenwoordig is het wel anders.

Ten eerste heeft iedereen een C gekregen: het trio van de vorige alinea heten CEO, CFO en COO. Maar daar is het niet bij gebleven. Het aantal C's is nauwelijks meer bij te benen. Je hebt de CIO, de CTO, de CMO, CDO, CSO, CCO, CQO en voor elke nieuwe functie is een nieuwe afkorting. De afkortingen hiervoor staan overigens voor chief information, chief technology, chief marketing, chief digital/chief data, chief strategy, chief communications en chief quality officer. Er zit echt geen limiet meer aan de C.

Wat er in de afgelopen jaren is gebeurd is dit: bedrijven zoeken naar concurrerend voordeel op de verschillende onderdelen in hun organisatie, en in de recentste jaren was de focus gericht op technologie en digitale oplossingen. Een gevolg van die pogingen tot vooruitgang was de aanstelling van chief digital, innovation en marketing officers die belangrijke taken kregen, zoals de digitale mogelijkheden te vertalen naar winstgevende diensten en producten en het opleveren van digitale systemen die de efficiency verbeteren en inzichtelijke data beschikbaar stellen. Dat is niet niks, en het is geen verrassing dat de C-club zo druk werd met leiders die de digitale mogelijkheden van vandaag ten volle willen benutten.

Hebben we het hoogtepunt in C-rollen bereikt?

Met C-managers die barsten van het talent en de behoefte aan een uniforme digitale strategie, die vooral wordt gevoeld bij bedrijven die tot nu toe te kort schieten op dat vlak, hebben we nu wel het hoogtepunt aan C-rollen bereikt. De volgende stap is niet zozeer een keuze te maken in al dat C-talent, maar eerder zorgen voor een samenvoeging van verantwoordelijkheden om zo te komen tot een meer behapbaar managementteam.

Het doel is het kweken van senior leiderschap dat bedrijfsbreed de ontwikkeling van digitale oplossingen kan overzien, waarbij gebruik wordt gemaakt van mobiel, cloud, data en sociale technologieën. Deze technologieën en hun mogelijkheden omvatten diverse afdelingen en functies en zo zou het ook moeten zijn met het mandaat van de C-leiders die belast zijn met het vertalen van die digitale mogelijkheden naar winst- en efficiencygevende oplossingen.

Op de volgende pagina: Weg met de specialistische directeur.

Related:
1 2 Page 1
Page 1 of 2
Download CIO's Roadmap Report: 5G in the Enterprise