9 tekenen dat je IT-infrastructuur slecht is

Een gezonde IT-architectuur is de ruggengraat van de technologiestrategie van een organisatie. Maar vaak klopt er het een en ander niet. Signalen als stijging van data-entry, bloei van interfaces en groei van legacy zijn tekenen dat het IT-systeem aan het kraken is.

De kans is groot dat iemand diep heeft nagedacht over de IT-architectuur voordat het door iemand daadwerkelijk gebouwd moest worden en door weer iemand anders beheerd. Alleen gebeurde dat net toen je organisatie en/of computeromgeving aan het groeien was.

En de kans is zeker aanwezig dat ergens in dat proces de beste bedoelingen en plannen zijn geweken voor pragmatisme, afdelingspolitiek en verkeerd management waarbij een coherente architectuurstrategie is uitgegroeid tot een hele serie losse beslissingen voor verschillende technische componenten.

Hoe weet je dat je organisatie ten hele gedwaald is? Hier zijn negen waarschuwingssignalen dat een je allerlei mogelijkheden niet kunt benutten vanwege een slechte IT-architectuur.

1. Handmatig herinvoeren

Handmatig herinvoeren van gegevens is niet de grootste kostenpost die een bedrijf krijgt vanwege een slechte infrastructuur, maar het is wel een van de duidelijkste. Het aannemen van mensen om als interface te dienen, zodat ze incompatibele applicaties of databases kunnen synchroniseren is niet alleen duur, het is mensonterend.

Impact op de architectuur: Invoerfouten leiden tot inconsistente data.

Impact op het bedrijf: Handmatige herinvoer kost resources die niet kunnen worden ingezet voor activiteiten die daadwerkelijk waarde toevoegen.

2. Waslijst aan point solutions

Iedereen wil dat zijn werk wordt ondersteund en wil dat de software waar hij mee werkt zo goed mogelijk aansluit bij zijn taken. Als je dat werk te nauw omschrijft, moet je een heleboel oplossingen inzetten om alles te kunnen ondersteunen met de best mogelijke software en komt je architectuur vol te zitten met extra interfaces - en als je pech hebt moet je dat wederom handmatig herinvoeren.

Impact op de architectuur: Meer point solutions betekent meer interfaces om ze te verbinden en je zult meer moeten herinvoeren.

Impact op het bedrijf: Bedrijfsprocessen worden trager en scholingskosten hoger hoe meer point solutions je hebt. En je bent arbeidsuren kwijt aan invoer.

Related:
1 2 3 4 5 Page 1
Page 1 of 5
Learn how leading CIOs are reinventing IT. Download CIO's new Think Tank report today!