Adobe breidt Experience Cloud uit met overname Workfront

Adobe heeft haar pijlen duidelijk gericht op marketing automation, dat is wel duidelijk als je naar de recente overnames kijkt. Zowel Magento als Marketo houden zich daar ook mee bezig namelijk. Met de voorgenomen overname van Workfront (voor 1,5 miljard dollar) heeft Adobe nu dus ook een van de leiders op het gebied van work management voor marketers in-house gehaald. Bij Workfront werken een kleine 1000 mensen, het heeft 3000 klanten en zo'n miljoen gebruikers wereldwijd.

Workfront
Workfront

Uit het persbericht dat Adobe en Workfront uitgestuurd hebben over de voorgenomen overname, blijkt dat het in-house halen van de expertise die Workfront meebrengt zeer belangrijk is voor Adobe. Het gaat niet zozeer om het uitbreiden van het klantenbestand voor Adobe, aangezien beide partijen al lange tijd goede partners zijn en in totaal al zo'n 1000 gedeelde klanten hebben. Waar het wel om draait, is dat de eisen die worden gesteld door B2B- en B2C-klanten steeds steviger worden en er steeds meer en sneller content geleverd moet worden als onderdeel van gepersonaliseerde marketing-campagnes. Dit alles moet worden gerealiseerd door gedistribueerde teams.

Om ervoor te zorgen dat de Adobe Experience Cloud deze diensten kan blijven leveren, moest er meer efficiency, samenwerking en productiviteit in het aanbod komen. Dat is waar Workfront haar neus aan het venster steekt. Want dat is nu precies waar dat bedrijf in is gespecialiseerd; het orkestreren van marketing workflows. Dit in-house halen moet ervoor zorgen dat Adobe de totale propositie krachtiger kan maken. Het is dus primair een diepte-investering.

In het grotere geheel is het duidelijk dat alle overnames die gedaan zijn door Adobe in de afgelopen jaren het bedrijf beter moeten wapenen tegen concurrenten op de 'customer experience'-markt. Denk hierbij aan Salesforce, maar ook aan SAP en Oracle bijvoorbeeld. 

De voorgenomen overname is gisteren aangekondigd en moet rond komen in het eerste kwartaal van Adobe's fiscale jaar 2021, voor eind februari dus.

Related:

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

Download CIO's Roadmap Report: 5G in the Enterprise